Monday, 9 July 2012

Seorang dah lepas.. 3 lagi coming soon..


Assalamualaikum..

Weekend hari tu, kami ~3 dara pingitan makmal patologi~ syud, nurul, eda~ telah ke Rasah Kemayan, Seremban 2, Negeri Sembilan untuk majlis nikah housemate merangkap rakan sekerja.

tak nampak awan penuh.. sebab sit no 11..

Kami ke sana awal sehari dari hari majlis. Terbang jam 7.50am dari KB. Turun ke LCCT singgah singgah makan dulu.. Baru ambik cab ke home sweet home ummi atikah. Sampai sampai orang dah siap pasang khemah. Pakcik Ayub ~ayah kak ummi~ tengah pantau orang bekerja.

Salam diberi. Alhamdulillah.. Tuan rumah ~makcik Jamiah~ masih kenal kami. Orang tengah rewang masa kami masuk tu. Packing-packing jajan untuk door gift. Kami pon join la sekali. Rajin sungguh kami ni kan?? Hahahaha.. Promote diri sendiri.


Oh, tengah tengah packing jajan.. Ternampak tart nenas yang besar, gebu dan meyelerakan. Mata duk terpandang pandang je. Tak senonoh sungguh. Tapi memang superb sedap la. Tuan tart kata, cakap tart gebu tak apa. Jangan kata gemuk je.

 see... besar dan gebu.. sedap, kurang manis. RM1 sebiji

Petang tu kami ke homestay. Pergh... Gila besar rumah tu. Penat la sesapa yang jadi bibik kat situ. Bilik air je dah ada 4. Jenuh kot nak menyental. Tapi apa yang best keliling rumah tu banyak pokok pokok buah buahan dan sayur. Kira tuan rumah suka berbudi pada tanah la ni. Hmm.. Buku pun banyak. Itu yang paling best.

Malamnya kai ke rumah bakal pengantin lagi. Beria je tumbuk inai. 3 dara pingitan merangkap dayang-dayang ni dan juga photographer berbayar.Alih alih tak boleh pakai. Bukan sebab tak merah, tapi sebab basah sangat. Huhuhu.. Sesia je tau..

Esoknya, after breakfast dengan door gift yang kami ambik sebelum majlis dan juga roti serta biskut yang dibeli malam semalam. Sambung tido dulu, lepas tu baru gerak ke rumah pengantin. 

kamilah si dayang dayang

Pagi majlis ~07072012~ apa lagi yang dapat di tolong ye? Tolong menyibuk je la. Dayang dayang berdua tu.. Jadi orang kuat majlis. Bawa kipas lipas sepanjang masa. Hehehe.. Saya mengelek camera. Follow cik photographer. Pada hal, tak ada la banyak mana ambik gambar pengantin. Kui3..

Alhamdulliah, lebih kurang jam 11am tu, enchek hafiz selamat menjadi suami kepada puan ummi atikah dengan sekali lafaz. Dinikahkan oleh pakcik ayub sendiri. Giler syahdu masa bacaan taklik tu. Sob sob.. Rasa nak nangis kot. Dah hilang dah sorang rakan membujang.


putih suci pengantin baru

Petangnya tak ada majlis sanding pun. Tapi tetap ada pelamin. Kiranya untuk saja saja amik gambar la.

dayang2 tak lekang dengan kipas lipas mereka bersama pengantin baru

sesi makan ber'sebelah' sampai licin pinggan


Usai majlis dan sesi bergambar, kami bersiap siap nak balik. Cik photographer balik naik bas. Kami terbang lagi sekali. Yang bestnya.. Pengantin baru yang hantar kami ke terminal one dan LCCT. Ahaks.. Kacau daun sikit.

Konon-konon flight jan 8.10pm. Tunggu tunggu alih alih delay. Jam 9pm baru kami masuk. Tu pun siap tersalah jalan nak ke flight lagi. Banyak sangat cross nye. Nasib baik tak tertinggal. Balik, sampai rumah dan terus pengsan.....zzzzzzzzz

No comments: