Monday, 13 August 2012

Persiapan raya & kawen

Assalamualaikum..
Sedar tak sedar.. Malam ni dah malam ke 25 Ramadhan...
Hitung hitung hari..
Lagi 5 hari nak raya..
Dan lagi 9 hari nak bertukar status..
Glup..

Persiapan raya macam tak ada..
Tak ada baju raya baru..
Tak ada apa-apa yang lebih untuk beraya..
Bajet duit raya untuk budak budak pun terhad sahaja..
Yang ada cuma biskut biskut raya yang dibeli..

Oleh kerana Big Day akan menjelang beberapa hari selepas raya..
Maka bajet lebih berhabis untuk majlis kawen tersebut..
Beli itu.. Beli ini..
Shopping itu.. Shopping ini..
Huhuhu.. Rasanya majlis kawen yang saya mahu laksanakan ni..
Tidaklah terlalu grand..
Cuma majlis biasa yang lebih tertumpu kepada family dan rakan rakan..
Tapi kalau majlis kecik begini sudah terbang beribu..
Bagaimana agaknya kalau persiapan yang mewah ye?


p/s: apa agaknya perasaan orang nak kawen?
berdebarkah??
kenapa saya masih belum merasa perasaan itu?

No comments: